Klokken luiden voor vrede – 4 oktober 20019 14 uur

Klokken luiden voor vrede

Dit jaar is het precies 800 jaar geleden dat de heilige Franciscus in volle kruistocht de dialoog aanging met sultan Al-Kamil van Egypte. De twee vonden bij elkaar een geloofsverwantschap die hun verschillen oversteeg. En die vandaag uiterst relevant is.

Icoon van Franciscus en de sultan, door franciscaan Robert Lentz. © Robert Lentz

In een brief aan stadsbestuurders pikte Franciscus een ideetje uit de islamitische traditie op: Verkondig aan de mensen dat, als de klokken luiden, heel het volk lof en dank brengt aan de almachtige God.

De klokken luiden, dat is wat de franciscaanse beweging voorstelt om massaal te doen op de feestdag van Sint-Franciscus, 4 oktober om 14 uur. Allereerst in kerken, maar ook in belforten, scholen, noem maar op. De datum valt in 2019 op een vrijdag, de dag waarop ook in de moskee wekelijks de oproep tot gebed klinkt. Een mooie kans om in verbondenheid die unieke ontmoeting van 800 jaar geleden te gedenken en samen te bidden voor vrede en begrip tussen religies, klinkt het. In alle kathedralen zullen de klokken alvast luiden.

Info voor scholen

Elke deelname kan geregistreerd en zichtbaar gemaakt worden via  http://franciscancall4peace.org/inschrijving-actie/ 
Alle activiteiten en deelnames zijn te volgen via  http://franciscancall4peace.org/actie-in-kaart-gebracht/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.