Advent/Kersttijd met kinderen

Een originele Kersttocht in de Gentse Klimscholen

Omdat het jaarlijkse traditionele kersttoneel in deze coronaomstandigheden niet kon doorgaan, zochten de kleuter en lagere scholen van Klim Gent naar een zinvol alternatief. Dat resulteerde in een prachtige kersttocht waarbij elke klas een bezoek kon brengen aan de parochiekerk waar het kerstverhaal creatief werd uitgebeeld. Elk leerjaar had een onderdeel van het kerstgebeuren op een eigen en originele manier uitgewerkt en dat werd in een mooie wandeling voorgesteld. Lees meer in het volledige artikel.

*********

Tobia brengt in deze voorbereidingstijd naar Kerstmis toe elke week een bijbelverhaal onder de vorm van een tekenfilm. Deze week is het Johannes de Doper.Interesse in meer? Kijk op de website www.tobiacatechese.be

Lesimpulsen advent op de thomaswebsite

Vertellen in de advent

Kleurrijk jaar: Advent
‘Graag samen’ – het intergenerationele project van IDGP – bundelt initiatieven en materiaal voor jong en oud samen. Gezinnen en geloofsgemeenschappen vinden hier impulsen, ideeën en kant-en-klaar materiaal om te groeien naar meer ‘samen’ over generatiegrenzen heen.

Het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen verzamelde allerlei suggesties om de adventstijd inten(ser) te beleven met kinderen.

De profeten zien het al

Bij de vier zondagen van de Advent

Kerstverhalen