Scholen in de kijker

Sintnickielaas in Maldegem

*********

Sterk opvoedingsproject in BON Hartencollege Ninove

Aan de onderwijslaan in Ninove vind je een basisschool midden in het groen met veel open ruimte voor kinderen om er te spelen en te leren. In deze basisschool zijn er veel kwetsbare leerlingen en veel anderstalige gezinnen vanuit migratie. Corona heeft dit nog versterkt maar het schoolteam laat het daar niet bij en benut alle kansen om kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden.

In volle coronacrisis werden lespakketten aan huis afgegeven om met de ouders in gesprek te kunnen gaan en de vertrouwensrelatie tussen de kinderen en hun klasleerkracht te kunnen bestendigen. Samen met ouders werd gezocht naar de digitale noden, ook inzake de communicatie vanuit de school via smartschool. En er is het knappe kangoeroeproject dat kinderen uitdaagt om samen te spelen en te leren vanaf de kleuterklas tot in het zesde leerjaar.

Link naar filmpje: BON kongoeroewerking

Al deze initiatieven sluiten naadloos aan bij het verhaal van Bartimeüs (Mc 10, 46-52) dat de leidraad is voor het schooleigen pedagogisch project vanuit de basisgedachte ‘we hebben gekeken maar hebben we ook gezien?

Lees het volledige artikel:

**********

Ook op de website van het vicariaat onderwijs bisdom Gent vind je actuele voorbeelden.